Betydelig nedgang i ledigheten

Publisert

Arbeidsledigheten i Spania har ikke vært lavere siden 2008. I følge tall fra tredje kvartal er andelen yrkesaktive uten jobb redusert til 16,4 prosent. Det innebærer en forbedring på over 10 prosent fra 2013, da ledigheten var på sitt foreløpig høyeste. Det siste året har sysselsettingen gått opp i alle sektorer. Regionene som har skapt fleste nye jobber er Andalucia, Madrid og Catalonia.

Tallene for tredje kvartal er normalt gode for Spania. Årsaken er turismen (servicenæringen) som har høysesong i sommermånedene juli, august og september. Mange av disse jobbene er midlertidige ansettelser som vil forsvinne når sesongen er over. Man ser imidlertid at sysselsettingen også går opp innen industri og i bygge- og anleggsnæringen.

Arbeidsledigheten i Spania var i begynnelsen av 2013 på over 27 prosent, det høyeste etter flere år med sammenhengende økonomisk nedgang. Samme året snudde økonomien. I følge tall fra det nasjonale statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) for tredje kvartal er andelen yrkesaktive uten jobb nå redusert til 16,38 prosent, nærmere én prosent lavere enn i andre kvartal.

Les også: Høyere vekst enn forventet i 2017

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter