Betaler dyrt for konflikten med Algerie

Publisert

Betaler dyrt for konflikten med Algerie. Næringslivet i Valencia-regionen har tapt millioner siste månedene etter en opptrapping av den diplomatiske konflikten med Algerie. Kort handler dette om spanjolenes støtte til Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara.

Spanske produsenter av fliser har tapt 25 millioner Euro på bare 50 dager. Tapet blir langt større når situasjonen fortsetter. Man eksporterer normalt fliser for 120 millioner Euro.

Hoteller på hele Costa Blanca forteller at de knapt har sett gjester fra det olje-riket landet i Nord-Afrika denne sommeren. Turister fra Algerie utgjør normalt en stor gruppe på Alicante-kysten. I et normalår mottar Spania rundt 330.000 (2019) reisende fra Algerie. Det finnes direktefly fra Alicante og Valencia til Algerie. I tillegg til fergeforbindelse fra Alicante, Almeria og Valencia via Mallorca.

Algerie annonserte kort tid tilbake innstramning av sine tiltak mot Spanias posisjon i konflikten mellom Marokko og Vest-Sahara, en tidligere spansk koloni. Dette som en reaksjon på spanjolenes støtte til Marokkos plan om å “legitimere og gjøre permanent” deres okkupasjon. FN har lenge fordømt Marokkos invasjon som er ulovlig i henhold til internasjonal rett.

Algerie er sammen med Norge og Russland de største leverandørene av gass til Europa. Land i Syd-Europa som Spania, Frankrike og Italia er helt avhengige av gass-leveranser fra Algerie.

Flere flyktninger over Middelhavet

Spania anklager Algerie for å ha blitt mer slepphendte med patruljeringen av sin egen kystlinje i denne perioden. Man har sett økende antall flyktning-båter som når Spania via Algerie. Man har tidligere sett det samme skje når man i Marokko har dårligere forhold til Spania.

Veien over havet mellom Oran, vest i Algerie, og Alicante-provinsen er kort. Spanske flyktninger brukte denne ruten for å komme seg bort fra Spania under og etter borgerkrigen. De flyktet til Algerie hvor mange av dem slo seg ned.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter