7.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15 C
Las Palmas de Gran Canaria

Ber bankene selge unna eiendom

Banco de España ber spanske banker selge unna eiendommer raskere. Ved utgangen av fjoråret satt bankene på tomter, hus og leiligheter for mer enn 84 milliarder euro. Den spanske sentralbanken har lenge ment at bankene bør redusere porteføljen. I stedet har utviklingen gått motsatt vei. Situasjonen har også vært gjenstand for kritikk fra EU og Den europeiske sentralbanken.

Siden finanskrisen og sammenbruddet i boligmarkedet i 2008 har eiendomsporteføljen til spanske banker bare vokst. De siste tre årene har bankene riktignok solgt mer enn før. Problemet er at de samtidig har overtatt mer enn de selger. I følge den spanske finansavisen Cinco Días utgjorde bankenes eiendommer verdier for over 84 milliarder euro ved utgangen av 2015.

Banco de España har nå stilt krav om at bankene selger eiendommer raskere. Noen tidsfrist er ikke gitt. Sentralbanken håper imidlertid at man innen tre år skal ha redusert porteføljen betraktelig.

Samtidig har bankene bedt om endringer i reglene for kjøp og salg av eiendom, blant annet knyttet til bankenes risiko. Disse endringene skal sentralbanken så langt har avvist.

Les også: Legger ut 2.300 kystboliger for salg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]