Bekrefter vekst på 0,5 prosent

Publisert

Spanias bruttonasjonalprodukt økte med 0,5 prosent i tredje kvartal. Det viser tall fra statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE). Rapporten bekrefter den spanske sentralbankens tidligere beregninger og innebærer at landet nå kan se tilbake på mer enn ett år med sammenhengende økonomisk vekst. Den positive utviklingen startet i tredje kvartal i fjor etter mer enn to år med økonomisk nedgang.

Fra tredjekvartal i fjor til tredje kvartal i år har Spania hatt en økonomisk vekst på 1,6 prosent. Det er den bratteste vekstkurven siden starten på finanskrisen i 2008. Landet opplever også en forsiktig bedring innen arbeidsmarkedet med ledighetstall som for første gang siden krisen er kommet under 24 prosent. Arbeidsledigheten var på sitt høyeste i mars i fjor med hele 27,1 prosent. Beregninger fra den spanske regjeringen tilsier at forbruk og investeringer vil forsett å øke fremover og gi en økonomisk vekst på rundt 2 prosent i 2015, skriver avisen El País.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter