Bedriftene sliter i Katalonia, vokser i Madrid

Publisert

Industrisektoren i Spania kan melde om en vekst på 9.9% sammenliknet med foregående 12-månedersperiode.

Veksten i Madrid-regionen ligger på over dette tallet mens veksten i Katalonia har fått en brutal knekk som følge av regionale myndigheters forsøk på løsrivelse. Veksten industrisektoren i Katalona falt fra 9.9% i august måned til bare 3.4% i september. Veksten i solgte tjenester gikk ned fra 8.9% til 4.7%. Veksten i Katalonia har falt til å nå ligge langt under landsgjennomsnittet samtidig som veksten har aksellerert i Madrid.

Tallene refererer til vekst sammenliknet med samme måned året før.

Flere tusen bedrifter har til nå valgt å forlate Katalonia som til nå har vært styrt av radikale seperatister som 1. oktober arrangerte en ulovlig folkeavstemning om å ta regionen ut av Spania. Bedrifter har også valgt å skrinlegge eller legge på is planlagte investeringer i regionen.

2655 bedrifter har forlatt Katalonia

Offisielle registre viser at antallet bedifter som har forlatt Katalonia etter at nasjonalistene som styrte regionen forsøkte å løsrive seg har passert 2655.

 

I november var det 673 bedrifter som meldte flytting ut av Katalonia. Antallet internasjonale selskaper som har utsatt sin etablering i området eller etablert seg i andre regioner har ingen gode tall på.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter