Bedre 2016 enn forventet

Publisert

Alle tall er ennå ikke på plass men alt tyder på at veksten i Spanias økonomi ble enda bedre enn de 3,2% regjeringen estimerte ved årets begynnelse. Dette uttalte Spanias finansminister Luis de Guindos i et radiointervju ved nyttår.

————

————

Ministeren uttalte også at Spania ligger an til å opprettholde det estimerte gjeldsopptaket. Staten vil utstede statsobligasjoner til en verdi av 35 milliarder euro. Et større privat forbruk og et bedre jobbmarkdet ble realitet i 2016 til tross for politisk usikkerhet ettersom Spania måtte gjennom to valg før en ny regjering kom på plass.

Guindos sier han tror Europakommisjonen ikke vil kreve ekstra tiltalk fra Spania for å nå budsjettmålet for Eurosonen. Spania vil også i 2017 få et underskudd større enn det som er godtatt for eurolandene. Nye skatter blir innført for 2017 for å bedre på dette, men uten at Spania vil nå det fastsatte målet i løpet av året.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter