«Bare» 20,9 prosent arbeidsledighet

Publisert

Offisielle tall fra spanske myndigheter bekrefter at 2015 ble et godt år på arbeidsmarkedet i Spania. I løpet av fjoråret ble ledigheten redusert med 678.200 personer, det største nedgangen i landets historie. Samtidige er over 4,7 millioner mennesker fremdeles uten arbeid, noe som tilsvarer 20,9 prosent av Spanias yrkesaktive befolkning. Andelen er med andre ord fremdeles for høy, men betydelig bedre enn for bare tre år siden da ledigheten var på over 27 prosent. Det er ventet at arbeidsledigheten vil fortsette å gå ned i 2016.

De nye tallene ble presentert av Spanias nasjonale statistikkbyrå, Instituto Nacional de Estadística (INE) torsdag 28. januar. Beregningene er basert på yrkesaktiveundersøkelsen (Encuesta de Población Activa), en undersøkelse som er godkjent av FNs internasjonale arbeidsorganisasjon ILO, som EU har pålagt alle sine medlemsland å gjennomføre.

 

Flere usikre jobber

Samtidig med at ledigheten går ned i Spania, øker stadig andelen midlertidige kontrakter. Tidligere beregninger har vist at kun litt over 8 prosent av de totalt over 18,5 millioner kontraktene som ble registrert i 2015 var av typen fast ansettelse. De siste fire årene har mengden midlertidige kontrakter økt med 250.000 og utgjør i dag over 26 prosent av alle jobber i Spania.

Les også:

Historisk nedgang i ledigheten

Lavere ledighet i 2016

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter