Bankia kaster ut politikerne

Publisert

Den spanske sparebanken Bankia har “sagt opp” rundt 800 av sine 1000 “eksterne” direktører. Banken som har eierandler i et utall spanske selskaper har innført forbud mot eksterne direktører, som politikere og representanter fra fagforbund. Direktører i bankens selskaper kan heller ikke ha andre betalte oppdrag utenfor banken. Bankia har blitt et symbol på spanske sparebanker med en uprofesjonell ledelse i hovedsak bestående av politikere. Bankia er en relativt ny konstruksjon fra 2010, hvor syv sparebanker fusjonerte og senere måtte reddes av den spanske staten. Banken ble den styrt av Rodrigo Rato fra Partido Popular. Den nå ganske så upopulære Rato satt som finansminister under regjeringen til Jose Maria Aznar. Det var Aznar-regjeringen som satte i gang mange av de tiltak og lover som satte i gang den “løssluppne” byggingen som førte til et totalt “krasj” i det spanske eiendomsmarkedet. Og Aznar regjeringen vedtok også nye lover ga kommuner og deres ordførere store fullmakter til selv å omregulere naturområder til boligfelt, noe som åpnet veien for mye korrupsjon.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter