Banco Sabadell avviser fusjonstilbud fra BBVA

Publisert

Banco Sabadell har avslått tilbudet om en mulig fusjon med BBVA, Spanias nest største bank, mer enn tre år etter at de avslo et lignende tilbud.

Sabadells styre sier i en uttalelse sendt til det spanske finanstilsynet CNMV at de har “nøye vurdert forslaget”, men at de har konkludert med at det “ikke er i bankens og aksjonærenes beste interesse”.

“Styret mener at forslaget i betydelig grad undervurderer potensialet til Banco Sabadell og dens selvstendige vekstutsikter”, forklarte styret, og sa at det hadde “stor tiltro til Banco Sabadells vekststrategi og finansielle mål”.

De pekte også på den siste tidens “nedgang og volatilitet i BBVA-aksjekursen”, som gjenspeilte “usikkerheten rundt verdien av forslaget”.

En fusjon ville ha skapt et kraftsenter i banksektoren som ville ha vært i stand til å konkurrere med Santander – Spanias ledende bank – samt med europeiske storbanker som HSBC og BNP Paribas.

Den 30. april informerte BBVA CNMV om at de hadde tatt kontakt med sin mindre rival “for å undersøke en potensiell fusjon mellom de to enhetene”, men ga ingen ytterligere informasjon om den mulige sammenslåingen.

Banco Sabadell bekreftet å ha mottatt “et skriftlig forslag … om en fusjon” og lovet å “nøye analysere alle aspekter ved forslaget”.

BBVA, som også har virksomhet i Mexico, Argentina og Tyrkia, er Spanias nest største bankkonsern målt i kapitalisering og har 74,1 millioner kunder. Sabadell, som ligger på fjerdeplass, har virksomhet i 14 land og nesten 20 millioner kunder.

Nyheten om fusjonsforslaget fikk en blandet mottakelse på Madrids Ibex 35-indeks, og analytikerne mente at det skyldtes at en slik sammenslåing ikke er likeverdig.

De to bankene hadde opprinnelig annonsert en plan om å slå seg sammen i november 2020 med sikte på å komme bedre gjennom den økonomiske krisen som covid-19-pandemien har utløst.

Men planen ble skrinlagt bare ti dager senere, og Sabadell sa at BBVAs tilbud ikke gjenspeilte den reelle verdien av virksomheten deres.

I de påfølgende månedene gjennomførte Sabadell en omfattende omstruktureringsplan for å kutte kostnader, noe som resulterte i 1800 oppsigelser, og BBVA gikk gjennom en lignende prosess og kuttet 3000 stillinger.

Begge har siden kommet seg, i likhet med den spanske banksektoren for øvrig, som har hatt rekordoverskudd de siste månedene, til tross for en eksepsjonell skatt som ble innført av den spanske koalisjonsregjeringen for å hjelpe husholdningene med å takle de skyhøye forbrukerprisene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter