Avslutter året med økonomisk vekst

Publisert

Spania avslutter året 2014 med en kvartalsvis økonomisk vekst på 0,6 prosent. Det viser foreløpige beregninger fra den spanske sentralbanken. Dersom tallene stemmer innebærer det en årlig økning i landets bruttonasjonalprodukt på 1,9 prosent. Resultatene oppfattes som oppløftende. Samtidig advarer banken om usikkerheten knyttet til økonomien i 2015, blant annet med hensyn til sysselsettingen og landets høye arbeidsledighet.

Den positive utviklingen i spansk økonomi startet i tredje kvartal i fjor etter mer enn to år med økonomisk nedgang. I følge Banco de España fortsetter utviklingen i riktig retning med en økning i landets bruttonasjonalprodukt på 0,6 prosent fra tredje til fjerde kvartal i år. Også landets regjering har kommet med liknende beregninger, med en økning på minst 0,5 prosent. Dersom tallene stemmer innebærer det en årlig vekst på rundt 1,9 prosent.

Selv om resultatene oppfattes som oppløftende, advarer Banco de España om usikkerhet knyttet til landets økonomi de neste tolv månedene. Det legges blant annet vekt at arbeidsledigheten fremdeles er svært høy, for øyeblikket mellom 23 og 24 prosent. Sentralbanken fraråder også omfattende lønnstillegg og mener dette vil kunne bidra til å bremse utviklingen.

Les også:

Økt sysselsetting i Spania

Bekrefter vekst på 0,5 prosent

 

Foto: Den spanske sentralbankens hovedkontor i Madrid

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter