Arbeidsledigheten i Spania faller til det laveste nivået siden 2008

Publisert

Arbeidsledigheten i Spania falt i andre kvartal 2023 til det laveste nivået siden 2008, viste offisielle tall torsdag, etter at landets blomstrende turistsektor satte fart på arbeidsmarkedet.

Arbeidsledigheten falt til 11,6 % i perioden april-juni, fra 13,3 % i den foregående tremånedersperioden, ifølge det nasjonale statistikkinstituttet (INE).

Arbeidsledigheten har ikke vært så lav i Spania siden tredje kvartal 2008, da den lå på 11,2 %.

Antallet arbeidsledige falt med 365 000 i andre kvartal til totalt 2,76 millioner, og de fleste nye jobbene ble skapt i tjenestesektoren.

Spania er verdens nest mest besøkte land etter Frankrike, og arbeidsledigheten faller vanligvis i sommermånedene når turistsesongen tar seg opp og hoteller, barer og restauranter øker bemanningen.

“I Spania er det nå 21 millioner mennesker i arbeid. Vi har nådd en ny toppnotering. Midlertidige ansettelser går ned, og arbeidsledigheten faller til det laveste nivået siden 2008, særlig blant unge og kvinner. Ekstraordinære tall som viser styrken i økonomien vår”, tvitret statsminister Pedro Sánchez.

Økonomisk vekst over EU-snittet

Spanias økonomi har gjort det bedre enn de fleste andre EU-land. Den vokste med 5,5 % i fjor, og regjeringen forventer en samlet vekst på 2,1 % i 2023.

Det internasjonale pengefondet (IMF) oppjusterte onsdag sin vekstprognose for Spania fra 1,5 % til 2,5 % i år, med henvisning til den sterke utviklingen i turistsektoren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter