Amazon skal “selge” eiendom i Spania

Publisert

Amazon skal i fremtiden tilby leiligheter og hus i Spania. Den amerikanske IT-giganten har gjort en avtale med eiendomsselskapet Altamira om annonser for boliger i Madrid, Barcelona og populære kyststrøk. 

Avtalen mellom Amazon og Altamira er den første i sitt slag i Spania. I USA selger Amazon allerede eiendom i form av ferdighus, såkalte container-hus levert av Mods International som kan kjøpes direkte på selskapets nettsider. Dette vil ikke være mulig i Spania, der Amazon kun vil averterer boligene med produktinformasjon og lenke til eiendomsselskapets nettsider.

Altamira eies i dag av det amerikanske investeringsselskapet Apollo (85 prosent) og den spanske storbanken Santander (15 prosent). Selskapet formidler salg av boliger for 15 forskjellige aktører innen eiendom i Spania, hvorav bankene Sareb og Santander har den største porteføljen.

Samarbeidet med Altamira betyr nok en ekspansjon for Amazon. Netthandelen hos det amerikanske IT-selskapet er i dag enorm vekst i Spania. I følge tall fra tredje kvartal i fjor solgte selskapet produkter for 700 millioner euro på det spanske markedet, over 23 prosent mer enn året før. Den årlige omsetningen i Spania, Italia, Storbritannia, Frankrike og Tyskland var i 2016 på over 21 milliarder euro. 

Eiendommene vil ikke kunne kjøpes direkte på Amazon, men legges ut med produktinformasjon og lenke til Altamiras nettsider.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter