Alkohol og tobakk blir dyrere

Publisert

Å heve skatter og avgifter er ikke akkurat god PP-politikk. Likevel er det nettopp det Spanias konservative regjeringsparti nå gjør. Landets høye gjeld og presset fra EU om å redusere det offentlige underskuddet gjør at Partido Popular har presentert en skattepakke for 2017 på hele 7 milliarder euro. Mesteparten av pengene skal komme fra nye alkohol-, brus- og tobakksavgifter, til sammen 5 milliarder euro.

I regjeringens nye skattetiltak skal 4,8 milliarder euro hentes inn på høyere alkohol- og tobakksavgifter. I tillegg skal en ny brusavgift (sukkerholdige drikker) gi økte inntekter på 200 millioner euro. Ved siden av dette iverksettes det nye tiltak for å bekjempe svart betaling og skatteunndragelse der målet er å få inn rundt 2 milliarder euro. Blant annet skal det bli forbudt å betale mer enn 1.000 euro i kontant for en tjeneste eller et produkt. Regjeringen vil også øke kontrollen med innbetaling av merverdiavgift (IVA).

Dermed blir totalbeløpet for de nye skatteinntektene for Spania til neste år på hele 7 milliarder euro. Regjeringen varsler også om ytterligere skattetiltak til neste år, med blant annet nye miljøvernavgifter.

Les også: Ny regjering må kutte 5,5 milliarder

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter