Alicante – helt avhengig av innvandrere

Publisert

I 2035 vil man i Alicante-provinsen ha 110.000 flere innbyggere enn dagens tall. Det er takket være innvandrere at befolkningen øker.

Det spanske byrået for statistikk (INE) estimerer at uten innvandring krymper antallet innbyggere og med det antallet skattebetalere de neste 15 årene. Den spanske «eldrebølgen» gjør at 27% av befolkningen i 2035 vil være over 65 år.

Over hele Spania ser man denne trenden. Antallet som er født i Spania fortsetter å syne.

Lave fødselstall i Spania

Antall fødsler pr kvinne i Spania er under to. Det er en rekke faktorer som gjør at spanjolene utsetter, eller vil ha færre barn:

– Dårlig sosiale ordninger.

– Høye boligpriser og lenge stagnerte lønninger.

– Arbeidslivet er lite tilpasset et familieliv. Alt fra arbeidstider til kort fødselspermisjon påvirker.

– Få og dyre barnehager. Barnhager i Spania er stort sett private og få. Det er også en kulturell faktor hvor det er bestemor som er den som passer på barna mens mamma eventult er på jobb. Vanskelige arbeidstider gjør at det ofte er besteforeldre som henter og bringer barna.

– Generasjonen som i dag er i «fruktbar alder» er vokst opp i familier preget av den katolske kirken og Franco-dikaturets familie-verdier. Mor skulle være hjemme og ofre alt for familien. Dagens unge ønsker seg en annen livsstil enn sine foreldre.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter