Advarer mot bankenes «lagre» av eiendom

Publisert

Den spanske sentralbanken advarer mot uutnyttet eiendom hos landets banker. På tross av stor fremgang i markedet er andelen tomme hus, halvferdige prosjekter og ubrukte tomter bare redusert med 12 prosent det siste året. I følge sentralbanken utgjør bankenes porteføljer verdier for nærmere 200 milliarder euro. Banco de España har også flere ganger tidligere bedt bankene om å selge, en anmodning som også har kommet fra EUs sentralbank.

Den uutnyttede eiendomsporteføljen til spanske banker er estimert til rundt 199 milliarder euro. Mesteparten er tomter, nærmere 40 prosent, mens bygg under konstruksjon utgjør 5 prosent. Resten er bygninger som står ferdige og leiligheter som venter på å bli solgt, skriver avisen El País.

Bankene er flere ganger blitt oppfordret til å selge unna, både av Den spanske sentralbanken (Banco de España) og EUs sentralbank. På tross av fremgangen i markedet er beholdningen det siste året imidlertid kun redusert med 12 prosent.

Les også: Ber bankene selge unna eiendom

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter