Å leie en bolig i Spania koster nå 50% mer

Publisert

I gjennomsnitt har leieprisene på hus og leiligheter Spania økt med 50% siste fem årene. Økt sysselsetting i landet har ført til at flere har flyttet på seg. Men relativt lave lønninger gjør at spesielt unge ikke har råd til å kjøpe noen bolig og må leie til høye priser.

Og områder med begrenset antall boliger har man sett en eksplosiv økning i leieprisene. Også turistområdene har blitt dyrere å leie i. Her har trenden med utleie av boliger på internet presset prisene oppover. Det har blitt enklere for private utleiere å leie ut pr døgn eller pr uke.

Boligprisene har steget vesentlig i spania siden 2016/2017. Leieprisene begynte å stige i 2013/2014 og har steget langt mer i prosent enn prisene om man kjøper.

I Valencia og Malaga har leieprisene gått opp med rundt 45% siden 2014. I Alicante er prisøkningen på nesten 30%.

Den som investerer med tanke på utleie har hatt stor avkastning i Spania. Man har sett flere profesjonelle aktører kjøpe opp mye billig eiendom i Spania nettopp med tanke på utleie. Også internasjonale fond har kjøpt mye bolig i Spania for å leie ut.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter