3,3 mrd. i overskudd etter ni måneder

Publisert

Banco Santander kan så langt i år vise til et overskudd på over 3,3 milliarder euro. Det er 77 prosent mer enn på samme tid i 2012. Bankens inntjening er dermed allerede høyere enn hele fjoråret til sammen.


Presidenten i Banco Santander, Emilio Botín, sier i en pressemelding at flere år med streng sanering og styrking av kapitalen har gjort at banken kan se mot en ny periode med økt lønnsomhet. Mye av overskuddet skal nettopp skyldes at banken i fjor gjorde en betydelig innsats for å dekke tapene etter sammenbruddet i eiendomsmarkedet.

Over halvparten av overskuddet i år kommer fra utlandet og kan tilskrives fremvoksende økonomier i Latin-Amerika, samt land som Polen, Storbritannia, Mexico og USA. Likevel har lønnsomheten gått ned i de fleste landene der banken har filialer, også på hjemmebane. I løpet av årets ni første måneder har overskuddet falt med over 50 prosent i Spania og utgjør så langt i år «bare» 367 millioner euro.

Men skal man tro bankens president ser fremtiden i Spania alt annet enn mørk ut. Botín uttalte nylig på en pressekonferanse i New York at landet gjennomgår en «fantastisk» tid og at det «kommer inn penger fra alle kanter». Uttalelsen møtte kritikk fra flere hold fordi landet for øyeblikket opplever en fattigdom som er større enn på lenge og mange spanjoler har fremdeles en svært anstrengt økonomi. Uttalelsen fikk likevel støtte av finansminister Luis de Guindos som mente banksjefen snakket sant og viste til tall og prognoser som vitnet om økonomisk vekst og økt sysselsetting.

Banco Santander ble av magasinet Euromoney i fjor kåret til verdens beste bank. Banken var da én av få finansinstitusjoner i Spania som kunne vise til positive tall og ble rost for sin gode og trygge styring i tøffe økonomiske tider. Banken har fått utmerkelsen tre ganger de siste syv årene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter