274.000 mistet jobben da minstelønnen gikk opp

Publisert

1. januar gikk minstelønnen i Spania opp til 900 Euro pr måned. Økningen har vært en av fanesakene for sosialistene PSOE som styrer med støtte fra blant annet venstrepopulistene Podemos som har presset for nettopp høyere mistelønn.

Økonomer advarte regjeringen i 2018 at å øke minstelønnen ville føre til oppsigelser og færre nyansettelser. 1. Januar ble det registrert 274.000 oppsigelser i Spania. 1. januar ett år tilbake ble det registrert rundt 100.000 færre oppsigelser årets første dag (176.000), noe som tyder på at økningen i minstelønnen var en faktor.

Landet har en stor andel ukvalifisert arbeidskraft og produktiviteten pr arbeidstaker i Spania er blant de laveste i Europa. Noe som er med å forklare de lave lønningene og høy arbeidsledighet. I tillegg er stillingsvernet usedvanlig sterkt, noe som fører til at mange bedrifter nøler med å ansette flere selv når bedriften går bedre.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter