24% av bedriftene vil sparke ansatte før nyttår

Publisert

Bedriftene i Spania forventer en vanskelig avslutning på 2020. De som mener det ser verst ut er småbedriftene med færre enn 10 ansatte.

Det spanske byrået for statistikk INE har spurt 8.000 bedriftsledere om deres meninger. I undersøkelsen svarte 24% at de trolig kommer til å redusere antallet ansatte før året er omme.

Sektorene som har mørkest utsikter er bar og restaurantnæringen som lider under restriksjoner for åpningstider og antall gjester.

Regionalt er det turist-områdene som sliter mest. Spanias turistnæring har nesten hele 2020 hatt svært redusert aktivitet.

På Kanariøyene svarte 48% at de forventer negative resultater årets siste kvartal. På Balearene er det enda verre med 58% som svarer negativt. Snittet for Spania var 38% når det gjelder de som forventer et dårlig fjerde kvartal. Også i Madrid-regionen er utsiktene mørke i følge de spurte, hovedstaden har lenge vært blant de regionene i Spania mest rammet av Corona-viruset.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter