2017 – nytt rekordår for turismen i Spania

Publisert

Tall fra INE viser at turister på besøk i Spania hadde lagt igjen over 83 milliarder Euro i landet til og med november. Dette er mer enn hele 2016. I gjennomsnitt la hver besøkende igjen 1058 Euro. Noe som er 3.5% mer enn året før. Et vanlig besøk til Spania varer i snitt i 7.7 døgn. Skandinaver ligger mer eller mindre midt på treet hva forbruk angår med 1187 Euro pr besøkende.

Som før er det Storbritannia som er den største kilden for turister til Spania med 20.1% av det totale besøket etterfulgt av Tyskland 14.2% og Frankrike med 8.1%.

Besøkende fra Storbritannia legger igjen 17.9% av turistinntektene etterfulgt av Tyskland med 13.3%. Besøkende fra Norden (Norge, Danmark, Sverige og Finland) legger tilsammen igjen 12% av Spanias inntekter fra turisme.

Katalonia er den mest besøkte regionen som mottar 22.2% av Spanias turisme etterfulgt av Kanariøyene med 18.5% og Balearene som mottok 17.6%.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter