Vurderer å fremskynne “portforbudet” til klokken 20.00

Publisert

Onsdag vil det spanske helseministeriet vurdere om man fremskynder det nattlige “portforbudet” til klokken 20.00.

I følge dagens “alarmtilstand” må man holde seg hjemme etter klokken 23.00 frem til klokken 06.00 nasjonalt med en times fleksibilitet bestemt av den enkelte region. Fra flere regioner har regionale myndigheter bedt om at man skyver klokkeslettet frem.

Mye av den smitteøkning man ser i Spania er knyttet til folks sosiale sammenkomster, med og uten alkohol. Ved å fremskynne klokkeslettet folk må være hjemme håper man å begrense dette.

Castilla y Leon har allrede fremskyldet tidspunktet med tre timer noe som har ført til videre polemikk i Spania da regionens avgjørelse er ulovlig i følge mange. Det er ikke gitt rom for noe slikt i den “alarmtilstand” som ble deklarert måneder tilbake. Castilla y Leon har i liknet med Andalucia nå begrenset sosiale samlinger til maks fire personer og videre begrenset folks muligheter til å reise innad i provinsene.

Denne helgen så man den største økningen i antall nye smittede registrert under hele pandemien. Det ble også lagt frem data som viser at 80% av de som ble smittet av Corona-viruset i jule-perioden ble smittet av sine egne familiemedlemmer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: