Vitenskapen om siestaen: Lang middagsluren er forbundet med høyere risiko for fedme

Publisert

Lange lur er forbundet med høyere risiko for overvekt, og kortere lur er forbundet med redusert risiko for høyt blodtrykk.

Er middagsluren et hemmelig våpen for bedre helse? Spørsmålet har skapt motstridende meninger blant forskere i flere tiår, men én ting er sikkert: middagsluren påvirker kroppens funksjon.

I en studie som nylig ble publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Obesity, har et spansk forskerteam sett nærmere på spørsmålet om middagsluren. Funnene deres kaster nytt lys over sammenhengen mellom varigheten – og plasseringen – av middagsluren og flere metabolske markører, inkludert fedme.

Studien ble gjennomført med mer enn 3000 spanjoler fra Murcia.

Den viste at de som tok lange lure – mer enn 30 minutter – hadde 2 prosent høyere kroppsmasseindeks – et mål på kroppsvekt i forhold til høyde – enn de som ikke sov.

De hadde også 23 prosent høyere risiko for fedme og 40 prosent høyere risiko for metabolsk syndrom – en gruppe medisinske tilstander som øker risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter