Virtuelt politi kan erstatte ekte politifolk i avsidesliggende områder

Publisert

Spanske myndigheter vil løse mangelen på Guardia Civil-dekning i enkelte områder ved å erstatte mennesker med superrealistiske avatarer som er opplært ved hjelp av kunstig intelligens.

Virtuelle politibetjenter som er opplært ved hjelp av kunstig intelligens, kan bli satt inn for å ta seg av borgere som trenger hjelp i avsidesliggende spanske landsbyer der befolkningen synker.

Spania er et skritt nærmere å ta i bruk den radikale ideen etter at innenriksdepartementet publiserte et anbud til en verdi av 499 846,79 euro i BOE Official State Gazette for å utvikle en masterplan basert på “kunstig opprettelse av superrealistiske avatarer med Guardia Civils image”.

Den virtuelle Guardia Civil-piloten har som mål å sikre at polititjenestene forblir tilgjengelige for dem som bor i byer og landsbyer med synkende folketall, og også for å kompensere for mangelen på ekte betjenter, som kan settes inn i andre mer presserende saker.

Ifølge anbudsdokumentet skal de superrealistiske virtuelle betjentene vises på en skjerm, trenes opp ved hjelp av kunstig intelligens og settes inn i noen av landets mest avsidesliggende områder.

Prosjektet er i sin første fase, som vil vare fra 2024 til 2026. I løpet av denne perioden kan folk i mindre byer og landsbyer få øye på en søyle med en skjerm som viser en Guardia Civil-betjent som de kan snakke med.

“I en situasjon med begrensede ressurser er det en prioritet å fremme utviklingen og implementeringen av ny teknologi for å gi en mer effektiv respons og forbedre vilkårene for tjenesteytingen til publikum, uavhengig av deres opplæring i digitale ferdigheter”, oppsummeres det i dokumentet fra innenriksdepartementet.

Men prosjektet har allerede fått kritikk. Guardia Civil’s Unified Association (AUGC) avviser tiltaket “som en erstatning for Guardia Civil-offiserers og -enheters fysiske tilstedeværelse”. “Vi kommer til å følge nøye med på gjennomføringen av dette tiltaket, for vi vil ikke tillate at innenriksdepartementet forsøker å erstatte politiets fysiske tilstedeværelse til fordel for kunstig intelligens for å oppfylle kravene til offentlig sikkerhet”, legger fagforeningen til.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter