Vintervær over hele Spania

Publisert

Høye bølger, sterk vind og snø i høyden. Slik lyder for øyeblikket værvarslet fra spansk meteorologisk institutt, Agencia Estatal de Meteorología (AMET). Syklonværet «Stephanie» kom søndag 9. februar innover kysten nordvest i landet. Det merkes på værforholdene. Mest utsatt er stedene langs Atlanterhavskysten, men også Middelhavskysten og lenger syd i landet vil det neste døgnet bli berørt. Varselet for hele Comunidad Valenciana er satt til oransje som betyr fare for ekstremvær.

I provinsen Alicante og langs Costa Blanca er det også ventet sterk vind. Varselet ved kysten er midlertid “gult” som betyr mindre voldsomt vær og vil normalt ikke være til hinder for “vanlig aktivitet”. Verre er det andre steder i landet.

Siden forrige uke har uværet herjet i Nord-Spania med store ødeleggelser blant annet i regionen Cantabria. I regionshovedstaden Santander er de materiale ødeleggelsene så store at kommunen har søkt om status som katastroferammet område. Samtidig har flere havner syd i Andalucia holdt stengt det siste døgnet på grunn av det dårlige været. I løpet av det neste døgnet er det foruten sterk vind mange steder, ventet mye nedbør og snø i høyereliggende områder. Veier og havner i flere regioner nord og nordvest i landet vil kunne bli stengt det neste døgnet på grunn av snø.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter