Ville sprenge PPs kontor i Madrid

Publisert

En mann skal i morgentimene fredag 19. desember ha forsøkt å sprenge en bombe ved Partido Populars hovedkvarter i Madrid. Mannen som i spanske aviser beskrives som en “ruinert forretningsmann” skal ha kjørt inn i bygget der regjeringspartiet holder til med to butanflasker og mulige eksplosiver i bilen. Hendelsen skal ha skjedd rundt klokken 7:15 om morgenen. Ingen skal ha kommet til skade og mannen er tatt hånd om av politiet.

Mannen som fredag 19. desember kjørte inn i Partido Populars hovedkontor i Madrid betegnes som psykisk ustabil. I bilen skal han ha hatt to gassflasker med butan og eksplosiver som ikke detonerte. Situasjonen var likevel farlig i det han angivelig kjørte med svært høy hastighet inn i garasjeanlegget i bygningen der blant annet en renholdsarbeider var nær ved å bli kjørt ned.

Gjerningsmannen, en 37 år gammel spansk forretningsmann, skal ha hevdet overfor politiet at regjeringen var skyld i hans økonomiske problemer og at han hadde tapt alt han eide. Hendelsen utløste først full terrorberedskap i hovedstaden. Politiet kunne imidlertid på et tidlig tidspunkt melde at situasjonen var under kontroll. Ingen skal ha kommet til skade og mannen er tatt hånd om av politiet og skal gjennomgå psykiatrisk evaluering, skriver avisen El País.

Foto: Partido Populars hovedkontor i gaten Genova i Madrid (Arkiv).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter