Vil tillate umiddelbare deportasjoner

Publisert

Regjeringen i Spania ønsker å legalisere øyeblikkelige deportasjoner av det den kaller ulovlige innvandrere. Forslaget kommer etter at 400 personer nylig forøkte å klatre over grensegjerdet i den spanske enklaven Melilla.

Regjeringen i Spania ønsker å legalisere øyeblikkelige deportasjoner av det den kaller ulovlige innvandrere. Forslaget kommer etter at 400 personer nylig forøkte å klatre over grensegjerdet i den spanske enklaven Melilla.

Spanias regjeringspartiet Partido Popular (PP) ønsker å endre loven om borgersikkerhet og ber den spanske kongressen gi regjeringen rettslig grunnlag til å gjennomføre umiddelbare deportasjoner av innvandrere som forsøker å ta seg inn i Spania via grensegjerdene ved Ceuta og Melilla.

Umiddelbar hjemsendelse av immigranter tilbake til Marokko er uttrykkelig forbudt i henhold til landets utlendingslovgivningen. Så snart innvandrerne er inne på spansk territorium slår den spanske utlendingsloven fast at alle har rett til juridisk bistand og å bli identifisert for å sjekke om de for eksempel er mindreårige eller lider politisk forfølgelse i sitt hjemland.

Den spanske ombudsmann og frivillige organisasjoner rapporterer imidlertid om gjentatte brudd på disse rettighetene i de to nordafrikanske enklavene.

Innenriksminister Jorge Fernandez Diaz (PP) fortalte kongressen at lovforslaget handler mer om å gi juridisk dekning for sikkerhetsstyrker som prøver å hindre innvandrere i å klatre over grensegjerdene, enn å legalisere øyeblikkelige deportasjoner.

Sosialistpartiets talsmann i kongressen, Antonio Hernando, ber regjeringen legge fram en omfattende handlingsplan for hvordan den vil håndtere situasjonen i Ceuta og Melilla. PSOE-toppen mente løsningen på problemene i Ceuta og Melilla ikke er å kaste innvandrerne som klarer å komme seg over grensen “ut bakdøren.”

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter