Vil senke tomme immigrantbåter

Publisert

Spania og Italia har foreslått en FN-resolusjon som skal gjøre det mulig å bremse immigrantstrømmen fra Nord-Afrika til Europa. De to EU-landene har de siste årene blitt vitne til gjentatte tragedier der flere hundre mennesker har omkommet på vei over Middelhavet. Nå ønsker landenes myndigheter videre fullmakter til å gripe inn overfor bakmennene og stoppe båtene før de legger fra havn.

Blant strategiene som foreslås er å senke båtene som brukes til de farlige reisene, når de er tomme og ligger i havn. Det nye initiativet kommer etter at en båt med mellom 700 og 900 i mennesker søndag 19. april sank utenfor kysten av Libya. De to landene ønsker i samarbeid med FN og lokale myndigheter til å bruke militære styrker i det borgerkrigsherjede landet for å komme tettere på bakmennene og stoppe båtene før de legger fra havn.

Hvert år risikerer tusenvis av immigranter fra land i Afrika livet for å komme seg til Europa i båt. EUs koordinator for grensekontroll Frontex frykter at antallet vil bli rekordhøyt i 2015. I følge avisen El País har 1.654 mennesker omkommet så langt i år (til og med 19. april). I fjor ble tallet anslått til over 3.200.

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter