Vil oppmyke maske-påbudet, det er «gått ut på dato»

Publisert

I Spania kan man nå skimte mot en letting på påbudet om å bruke ansiktsmaske. På Balearene har man allerede fjernet påbudet for besøkende på regionens strender.

Det spanske helsedepartementet, Sanidad, ser nå på hvordan man kan gjøre påbudet om maske noe mer fleksibelt. Konkret ser man på hvordan dagens påbud skal tolkes i utearelaer hvor folk holder god avstand.

Dette skjer samtidig som store deler av Spania nå har laveste smitte-raten i Europa. Spanjolene håper på en oppmykning av korona-sanksjonene etter påskeferien og videre mot sommerferien.

Helsedepartementet vil sammen med representanter for de regionale myndighetene opprette et forum hvor vil se på dagens regelverk som flere av partene omtaler som «gått ut på dato».

Spanias helse-minister, Carolina Darias, var svært forsiktig i det hun omtalte en mulig oppmykning etter spørsmål fra journalister om dette.

– Det er påbudt å bruke maske, men vi vil studere om loven gir oss noe handlerom.

Da Spania innførte påbud om maske juni 2020 gjalt dette for situasjoner hvor man ikke kunne holde minimum 1.5 meters avstand. Senere ble dette endret til et påbud i alle sammenhenger utenfor folks egne hjem med unntak for folk som spiser, drikker etc.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter