Vil la foreldre nekte at barna lærer om homofobi

Publisert

Spanias høyreekstreme parti VOX vil gjøre det lovlig for foreldre å nekte at barna å bli med på aktiviteter hvor de får lære om homofobi.

Det høyreekstreme partiet vil også la foreldrene hindre at barna deltar på aktiviteter som inkluderer sex-undervisning og ting som LGBTQ-rettigheter.

Formuleringen partiet vil ha vedtatt lar foreldre nekte at barna blir med på «… aktiviteter med en ideologi og moral som er annerledes…».

Polemikken blusset opp i Murcia-regionen hvor VOX sa de ikke ville støtte om regionens budsjett med mindre deres krav knyttet til den undervisning i skolen fikk gjennomslag. Den regionale regjeringen for Murcia-regionen er en koalisjon mellom Partido Popular, Ciudadanos og VOX. Det er ikke flertall for høyre-partienes budsjett uten støtte fra VOX.

VOX regnes for mange som å stå for det verste av spansk sjåvinisme og «gufs fra fortiden».

Partiets folk forherliger Spanias fascist-diktator General Franco. Partiets folk er også selvhøytidelige til det komiske. Partiet sier de vil saksøke Twitter i både USA og Europa etter at deres konto ble stengt på grunn av spredning av «hat». Partiet har lenge spredt innvandrer-hets og rasisme. Ett av deres lokallag i Andalucia fikk sin konto stengt på Twitter etter å ha krevd en «mer spansk» fiesta-dronning etter at en tenåring med foreldre fra Marokko ble valgt «barnas dronning» for byens fiesta.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter