Vil la foreldre nekte at barna lærer om homofobi

Publisert

Spanias høyreekstreme parti VOX vil gjøre det lovlig for foreldre å nekte at barna å bli med på aktiviteter hvor de får lære om homofobi.

Det høyreekstreme partiet vil også la foreldrene hindre at barna deltar på aktiviteter som inkluderer sex-undervisning og ting som LGBTQ-rettigheter.

Formuleringen partiet vil ha vedtatt lar foreldre nekte at barna blir med på «… aktiviteter med en ideologi og moral som er annerledes…».

Polemikken blusset opp i Murcia-regionen hvor VOX sa de ikke ville støtte om regionens budsjett med mindre deres krav knyttet til den undervisning i skolen fikk gjennomslag. Den regionale regjeringen for Murcia-regionen er en koalisjon mellom Partido Popular, Ciudadanos og VOX. Det er ikke flertall for høyre-partienes budsjett uten støtte fra VOX.

VOX regnes for mange som å stå for det verste av spansk sjåvinisme og «gufs fra fortiden».

Partiets folk forherliger Spanias fascist-diktator General Franco. Partiets folk er også selvhøytidelige til det komiske. Partiet sier de vil saksøke Twitter i både USA og Europa etter at deres konto ble stengt på grunn av spredning av «hat». Partiet har lenge spredt innvandrer-hets og rasisme. Ett av deres lokallag i Andalucia fikk sin konto stengt på Twitter etter å ha krevd en «mer spansk» fiesta-dronning etter at en tenåring med foreldre fra Marokko ble valgt «barnas dronning» for byens fiesta.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter