Vil ikke sanksjonere høyreekstreme

Publisert

Partido Popular i Valencia får kritikk for å være unnlatende overfor høyreekstremisme i eget parti. Kritikken kommer etter at partiet nylig besluttet at de ikke vil sanksjonere ungdomspolitkerne som i sommer ble avbildet på sosiale medier med fascisthilsen, nazisymboler og flagg fra Franco-tiden. Partiledelsen begrunner beslutningen med at det handler om isolerte tilfeller som det er blitt bedt om unnskyldning for. Partiet får nå kritikk for å ta for lett på de aktuelle hendelsene.

Saken refererer seg til august i år da flere representanter for Partido Populars ungdomsparti Nuevas Generaciones (NNGG) ble avslørt med svært kompromitterende bilder på internett. Flere av partiets medlemmer i forskjellige kommuner i Valencia var avbildet mens de gjorde fascisthilsen og poserte foran flagg med fascistiske og nazistiske symboler. Også flere lokallagsledere var blant de som var avbildet. Ett av tilfellene gjaldt et bilde på Facebook der ungdomspartiets leder i Xàtiva (bildet) sammen med noen venner gjør den tradisjonelle fascisthilsen kjent fra Francos dager og som i dag assosieres med høyreekstreme og nynazistiske miljøer. Også lederen i Gandia skal ha blitt avbildet under liknende omstendigheter. Til sammen skal åtte medlemmer av partiet ha vært involvert.

Opposisjonspartiene i Valencia-parlamentet har etter dette gått inn for et vedtak om sanksjoner, et forslag som nå er blitt avvist av PP. PP begrunner beslutningen med at ungdomspartiet NNGG er en stor organisasjon og at det handler om isolerte tilfeller som partiet både har fordømt og bedt om unnskyldning for. Opposisjonen reagerer på avgjørelsen og etterspør en tydeligere holdning fra PP.

Da saken først ble kjent i sommer betegnet PP det hele som «uskyldige barnestreker» og «spøk mellom venner». Etter press fra opposisjonen gikk partiet senere ut og beklaget bildene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter