Vil ikke forlenge Spanias «alarm-tilstand» – 9. mai er det over

Publisert

9. mai løper dagens «unntakstilstand» ut på dato i Spania. Regjeringens erklæring om unntakstilstand, som man deklarerte tilbake i 2021, ble den gang satt til å vare til og med 8. mai. Den 9. mai er Spania legalt sett i en normalsituasjon.

Spanias statsminister Pedro Sanchez sier han ikke vil forlenge eller komme med en ny modifisert erklæring. Den nasjonale regjeringen vil være fokusert på «vaksinering, vaksinering og mer vaksinering» i følge Sanchez.

Utover dette er det regionale myndigheter som eventuelt vil forlenge eller komme med nye restriksjoner innenfor det spanske lovverket. Statsminister Pedro Sanchez peker på flere muligheter regionale myndigheter har, blant dem restriksjoner på folks bevegelser.

Sanchez måtte under fem timer redegjøre for hans regjerings plan for å lede Spania ut av pandemien inkludert hvordan man vil investere de midlene som kommer fra EUs fond for økonomisk gjenoppbygging.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter