Vil ikke forby kontroversielt trålfiske

Publisert

Europaparlamentet har kommet fiskere fra Galicia til unnsetning og stemt ja til fire nye år med bunntrålfiske nordøst i Atlanterhavet. Fiskemåten er omstridt fordi garnet dras langs bunn og ødelegger livet på havbunnen. Parlamentet skal samtidig ha bedt EU-kommisjonen om å utrede hvilke konsekvenser fisket har for miljøet i de mest sårbare havområdene. Miljøorganisasjonen Greenpeace kritiserer beslutningen og mener at det gjøres enorm skade uten at fisket er spesielt innbringende.

I følge Greenpeace står spanske bunntrålfiskere for kun èn prosent av den samlede fangsten av fisk i EU. Mellom 1996 og 2010 skal mer enn 140 millioner euro ha gått med til å subsidiere denne industrien i Spania.

Også i Norge drives det med bunntrålfiske. Greenpeace har blant annet advart om skadene dette fisket påfører økosystemene i havet rundt Svalbard. I følge en rapport fra Havforskningsinstituttet skal et sted mellom 30 og 50 prosent av Norges sjeldne kaldtvannskorallrev allerede være ødelagt av trålskader.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter