Vil ha tyrefekting på videregående

Publisert

Regjeringspartiet Partido Popular vil innføre tyrefekting i spansk videregående skole. Emnegruppen som er gitt navnet «Tyrefekting og støttefag til gårdsbruk» skal gjelde for yrkeslinjer og er beregnet på elever i alderen 15 til 17 år. Forslaget ble lansert i oktober og møter sterk motstand på sosiale medier. Så langt har over 440.000 spanjoler signert en underskriftskampanje imot initiativet.

Den nye forslaget kommer samtidig med at de nye regionsregjeringene som har tatt over for Partido Popular på Balearene og i Comunidad Valenciana har annonsert at de ønsker å følge eksempelet til Catalonia og Kanariøyene og forby tyrefekting. I september varslet også det nye byrådet som har erstattet PP i Madrid at de vil trekke subsidiene til hovedstadens prestisjefulle tyrefektingsskole Tauromaquia Marcial Lalanda.

Nei fra EU
I tillegg har Europaparlamentet med overveldende flertall sagt nei til å subsidiere tyrefekting. De kontroversielle arrangementene har aldri fått penger direkte fra EU, men spanske bønder som driver oppdrett av okser til bruk i tyrefekting mottar hvert år millioner av euro. I slutten av oktober besluttet imidlertid EUs lovgivende organ at støtten skal stoppes. For at vedtaket skal kunne settes ut i livet må det også godkjennes av EU-kommisjonen.

Foto: Tyrefekting læres bort i Navarra (Youtube 2010).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter