Vil ha maskepåbudet tilbake

Publisert

Spanske eksperter mener påbudet om bruk av ansiktsmaske må gjeninnføres innendørs. Antallet som er innlagt på sykehus med Covid-smitte har økt betraktelig siste uken.

Helseministeren ber folk bruke maske frivillig

Spanias helseminister, Carolina Darias, har oppfordret folk til “å være forsiktige” samtidig som hun ber at folk frivillig bruker masker igjen. Hun oppfordret også de som ennå ikke har fått sin tredje vaksine-dose, om å gjøre det.

Helseministeren sier regjeringen nå analyserer situasjonen og vil ta beslutninger i henhold til den aktuelle situasjonen om nødvendig. Man studerer også muligheten for å ta vaksiner tilpasset Omnikron-varianten til Spania.

Sjette smittebølge

Man snakker nå om Spanias sjette smittebølge. I Valencia-regionen er man bekymret for hvordan de som tidligere har blitt smittet av Omnicron-varianten nå blir smittet på nytt.

Vil ha påbud om bruk av maske innendørs

Dersom helsemyndighetene velger å følge rådene betyr det at det igjen blir krav om bruk av maske i offentlige bygg, handlesentra og kanskje også utendørs i det offentlige rom.

Allerede før dette hadde eksperter uttalt at man bør stramme inn igjen ved å gjeninnføre tiltak som maskepåbud for å begrense en ny smittebølge i det spanjolene reiser på ferie og tilbringer mer tid sammen i større grupper. En av de som oppfordrer til dette er Jose Miguel Sempere, president for Valencia-regionens forbund for immunologi. Han er også professor ved universitetet i Alicante.

Kan være flere smittede som går uoppdaget

Professoren mener mange flere kan være smittet enn det statistikken tilsier. Han kritiserer dagens rutine ved helsemottak hvor kun de over 60 år eller med andre helseproblemer blir testet for Covid rutinemessig ved symptomer.

Jose Miguel Sempere mener dette kan føre til at disse yngre smitter andre på arbeidsplassen og i hjemmet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter