Vil ha maskepåbudet tilbake

Publisert

Spanske eksperter mener påbudet om bruk av ansiktsmaske må gjeninnføres innendørs. Antallet som er innlagt på sykehus med Covid-smitte har økt betraktelig siste uken.

Helseministeren ber folk bruke maske frivillig

Spanias helseminister, Carolina Darias, har oppfordret folk til «å være forsiktige» samtidig som hun ber at folk frivillig bruker masker igjen. Hun oppfordret også de som ennå ikke har fått sin tredje vaksine-dose, om å gjøre det.

Helseministeren sier regjeringen nå analyserer situasjonen og vil ta beslutninger i henhold til den aktuelle situasjonen om nødvendig. Man studerer også muligheten for å ta vaksiner tilpasset Omnikron-varianten til Spania.

Sjette smittebølge

Man snakker nå om Spanias sjette smittebølge. I Valencia-regionen er man bekymret for hvordan de som tidligere har blitt smittet av Omnicron-varianten nå blir smittet på nytt.

Vil ha påbud om bruk av maske innendørs

Dersom helsemyndighetene velger å følge rådene betyr det at det igjen blir krav om bruk av maske i offentlige bygg, handlesentra og kanskje også utendørs i det offentlige rom.

Allerede før dette hadde eksperter uttalt at man bør stramme inn igjen ved å gjeninnføre tiltak som maskepåbud for å begrense en ny smittebølge i det spanjolene reiser på ferie og tilbringer mer tid sammen i større grupper. En av de som oppfordrer til dette er Jose Miguel Sempere, president for Valencia-regionens forbund for immunologi. Han er også professor ved universitetet i Alicante.

Kan være flere smittede som går uoppdaget

Professoren mener mange flere kan være smittet enn det statistikken tilsier. Han kritiserer dagens rutine ved helsemottak hvor kun de over 60 år eller med andre helseproblemer blir testet for Covid rutinemessig ved symptomer.

Jose Miguel Sempere mener dette kan føre til at disse yngre smitter andre på arbeidsplassen og i hjemmet.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter