Vil ha folkeavstemning om tyrefekting

Publisert

Spanias tredje største parti Podemos vil ha folkeavstemning om tyrefekting. Partiets leder Pablo Iglesias innrømmer at den kontroversielle tradisjonen ikke kan forbys ved dekret og forslår en «demokratisering» av debatten.

Partiene i den spanske kongressen er splittet i spørsmålet om tyrefekting. Mens landets største parti, det konservative Partido Popular, er for å beholde den kontroversielle tradisjonen (under Rajoys første regjering gjorde partiet flere lovendringer for å beskytte tradisjonen), er det spanske arbeiderpartiet PSOE delt i spørsmålet. Sistnevnte parti er det andre største i Spania og tok over regjeringsmakten ved mistillitsvotum i juni i år.

Les også: Kontroversiell tyrefektingslov vedtatt

Det nye partiet Podemos har siden det ble dannet i 2014 vært motstander av tyrefekting. Partiet forstår imidlertid at spørsmålet ikke kan løses over natten. I et intervju med tv-kanalen Telecinco fredag 21. september omtaler partileder Pablo Iglesias temaet som «komplekst» og mener det er hensiktsmessig med større debatt. Spørsmålet har vært gjenstand for politisk strid i Spania i flere år. Å spørre folket kan være en bra løsning, sier partilederen.

Les også: Debatt om tyrefekting og okseløp

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter