Vil ha fokus på avfolkning i Alicante-provinsen

Publisert

På Universitetet i Alicante holdt man et seminar rundt problemet med avfolkning av Alicante-provinsens “indre bygder”. De samme stedene lider av at befolkningen blir eldre og eldre i det yngre flytter bort.

Man snakke om de tiltak innbyggerne selv og kommunene kan gjøre for å bremse utviklingen. Blant dette øke synligheten for de sosiale og kulturelle aktivitetene som allerede finnes, men som mange kanskje ikke oppdager.

37 innbyggere

Tollos, en landsby med bare 37 innbyggere, ble brukt som eksempel for mange av de problemene man ser. Tilstede var også representanter fra Famorca ikke langt fra Altea med 45 innbyggere. Benimassot hvor det i dag bor 97 personer.

Fageca, Quatretondeta og Balones har i overkant av hundre innbyggere.

Mange av disse landsbyene ligger i Vall de Seta, et område man identifiserte som spesielt rammet av fraflytting og at befolkningen raskt blir langt eldre i snitt. Vall de Seta ligger mellom Guadalest og Cocentaina innerst i Alicante-provinsen.

Ruta 99

Professor Carlos Frau ved Universitetet I Alicante beskrev situasjonen:

– Mange som har tilbrakt hele sine liv i Alicante har aldri hørt om mange av disse stedene. Samtidig er dette steder hvor mange av regionens innbyggere har sitt opphav og forfedre.

Han lanserte utrykket “Ruta 99” for å lettere gi fokus til de mange små landsbyene hvor befolkningen er både under 99 stykker og mange innbyggere med svært høy alder.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter