Vil ha flere flyktninger til Spania

Publisert

Barcelonas gater var lørdag 18. februar fylt av tusenvis av mennesker som protesterte mot Spanias og EUs flyktningpolitikk. I følge politiets tellinger skal rundt 160.000 mennesker ha deltatt i demonstrasjonen med krav om at Spanias regjering oppfyller løftet om inntak av flyktninger inngått med EU i 2015.

Etter en avtale inngått i Den europeiske union i september 2015 skulle Spania ha tatt imot rundt 17.000 syriske flyktninger. Så langt er det kun gitt hjelp til litt over 700 personer, skriver avisen El País. I Catalonia der demonstrasjonen ble holdt er kvoten på 1.250. Av disse er det kun tatt imot en tredjedel.

I følge en fersk rapport fra EU-kommisjonen er bare litt over 7 prosent av 160.000 asylsøkere fra Hellas og Italia tatt hånd om, kvoten som EU har forpliktet seg til å fordele på de forskjellige medlemslandene.

Lørdag 18. februar ble det også arrangert en massiv demonstrasjon mot Donald Trump i USA i solidaritet med landets immigranter. Demonstrasjonen er den tredje siden Trump ble innsatt som president 20. januar i år.

Les også: Flyktninger når ikke frem til Spania

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter