Vil ha flere flyktninger til Spania

Publisert

Barcelonas gater var lørdag 18. februar fylt av tusenvis av mennesker som protesterte mot Spanias og EUs flyktningpolitikk. I følge politiets tellinger skal rundt 160.000 mennesker ha deltatt i demonstrasjonen med krav om at Spanias regjering oppfyller løftet om inntak av flyktninger inngått med EU i 2015.

Etter en avtale inngått i Den europeiske union i september 2015 skulle Spania ha tatt imot rundt 17.000 syriske flyktninger. Så langt er det kun gitt hjelp til litt over 700 personer, skriver avisen El País. I Catalonia der demonstrasjonen ble holdt er kvoten på 1.250. Av disse er det kun tatt imot en tredjedel.

I følge en fersk rapport fra EU-kommisjonen er bare litt over 7 prosent av 160.000 asylsøkere fra Hellas og Italia tatt hånd om, kvoten som EU har forpliktet seg til å fordele på de forskjellige medlemslandene.

Lørdag 18. februar ble det også arrangert en massiv demonstrasjon mot Donald Trump i USA i solidaritet med landets immigranter. Demonstrasjonen er den tredje siden Trump ble innsatt som president 20. januar i år.

Les også: Flyktninger når ikke frem til Spania

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter