Vil ha Costa Blanca fri for Franco

Publisert

Byene på Costa Blanca bør bli fri for symboler og skilt som hyller det gamle Franco-diktaturet. Det mener provinsstyret i Alicante som enstemmig har vedtatt en ny støtteordning for prosjektet. I enkelte mindre kommuner henger fremdeles de gamle skiltene oppe, noe styret vil ha slutt på. Kommuner med mindre enn 20.000 innbyggere kan nå søke om økonomisk støtte til fjerning av skiltene. Dermed forsvinner argumentet om at det ikke finnes midler i kommunekassen, sier styrets representant Raquel Pérez til avisen Información.

Det nye initiativet ble stemt frem av samtlige av provinsstyrets medlemmer (Diputación de Alicante). Argumentet for å innføre den økonomiske støtten, er at enkelte kommuner ikke har penger til jobben forbundet med å fjerne skilter og symboler, noe provinsstyret har forståelse for. Kommunene får tjue dager på seg til å søke om støtte og kan få tildelt mellom 500 og 1.100 euro.

Med støtten forsvinner samtidig argumentet om at det ikke finnes penger til jobben, en unnskyldning enkelte kommuner skal ha brukt for ikke å fjerne symbolene. Hensikten med tiltaket er å oppfylle kravene i Historieminneloven av 2007 (Ley de Memoria Histórica).

Les også: Fjernet endelig Fascist-symbol

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter