Vil ha byggeforbud langs kysten

Publisert

Den nye regjeringen i Valencia vil beskytte regionens kystlinje mot en ny byggeboom. Et areal på til sammen 6.500 hektar fra vannlinjen og tusen meter inn skal etter planen vernes. Det nye vedtaket vil gjelde fra Costa del Azahar i nord til Costa Blanca i sør. Utbyggere som allerede sitter på tomter med byggetillatelse vil få maksimalt fem år på å starte prosjektene. Dersom retten til å bygge ikke brukes innen fristen, annulleres den.

I følge avisen El País har totalt seks større prosjekter med nye urbanisasjoner allerede blitt godkjent i områdene som nå skal vernes. Dette er offisielle vedtak om utbygging, Programas de Actuación Urbanística (PAI), som gjelder for områder blant annet i Burriana i Castellón-provinsen og Cullera, Valldigna, La Safor og Gandía i Valencia-provinsen.

Godkjennelsen av disse PAI-prosjektene ble gitt da Partido Popular satt med styringen i Comunidad Valenciana. Den nye regionsregjeringen til PSOE, Compromís og Podem som ble valgt inn i fjor har nå foreslått at det ikke skal gis flere slike tillatelser.

De tre partiene går i stedet inn for byggeforbud langs hele Valencia-kysten. Allerede godkjente og påbegynte prosjekter kan ikke stanses. Dette begrunnes med behovet for rettsikkerhet og at vedtak ikke kan gis tilbakevirkende kraft. For å beholde retten til utbygging må imidlertid utbyggerne sette i gang prosjektene innen fem år.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter