Vil ha avtale med opposisjonen

Publisert

Statsminister Mariano Rajoy og det konservative regjeringspartiet Partido Popular vil inngå avtale med PSOE og Ciudadanos for å danne ny regjering i Spania. Mariano Rajoy som har vært statsminister siden 2011 begrunner ønsket om en ny periode med nødvendigheten av en «stabil regjering» og behovet for å videreføre den økonomiske politikken. Hverken sosialdemokratene i PSOE eller sentrum-høyrealternativet Ciudadanos har til nå ønsket å støtte Rajoy. Ciudadanos har imidlertid sagt seg villige til å endre beslutningen, dersom de får være med på å bestemme betingelsene for regjeringsdannelsen.

Statsminister Mariano Rajoy holdt onsdag 23. desember møte med partilederen i PSOE, Pedro Sánchez, for å diskutere situasjonen. PSOE har til nå sagt at de ikke ønsker å støtte en ny PP-regjering, men vil likevel kunne endre oppfatning dersom de gis innflytelse på politikken som skal føres de neste årene.

Dersom PSOE gir PP-regjeringen støtte til regjeringsdannelse vil de imidlertid indirekte overlater rollen som landets største opposisjonsparti til det nye Podemos, noe de til nå ikke har ønsket å gjøre. Ciudadanos har på sin side sagt at de heller ikke ønsker å støtte sittende regjering, men er villige til å endre beslutningen dersom de får være med på å bestemme betingelsene for regjeringsdannelsen.

Det nye sosialdemokratiske alternativet Podemos, som etter valget er blitt landets tredje største parti, har gjort det klart at de ikke under noen omstendigheter vil støtte den sittende konservative regjeringen.

For oversikt over valgresultatet se: Valget: PP betydelig redusert

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter