Vil forby tyrefekting

Publisert

Den autonome regionen Balearene vil ha forbud mot tyrefekting og okseløp. Interessen for den kontroversielle «sporten» har lenge vært lav og flere byer har allerede erklært seg tyrefektingfri sone. Den nye regionsregjeringen med PSOE, Podemos og Més har nå gått videre i prosessen og lagt frem et forsalg som innebærer et totalforbud på hele den spanske øygruppen innen 2016. Regionsregjeringen begrunner initiativet med at de har villet støtte et uttalt ønske blant innbyggerne om å få slutt på de omstridte arrangementene.

Balearene der Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera er de største øyene vil dermed bli den tredje av Spanias 17 regioner som innfører forbud. Fra før av er det forbud mot tyrefekting på Kanariøyene og i Catalonia (Sistnevnte region tillater fremdeles enkelte okseløp).

Det nye initiativet på Balearene ble mulig etter at regjeringspartiet Partido Popular, som er pro tyrefekting, tidligere i år tapte regionsvalget. I følge avisen El País begrunner den nye regionsledelsen (PSOE, Podemos og Més) forslaget med at de har villet støtte et uttalt ønske blant innbyggerne om å få slutt på de omstridte arrangementene.

Det vises også til aksjonen Mallorca sense sang (Mallorca fri for blod) og en underskriftskampanje der det er samlet inn mer enn 135.000 underskrifter. Dersom alt går etter planen vil det nye forbudet gjelde fra og med midten av 2016.

Les også: Debatt om tyrefekting og okseløp

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: