Vil forby turister å reise til Spania mer enn tre ganger i året (Aprilsnarr)

Publisert

Regjeringen i Madrid har lagt frem et lovforslag som forbyr utlendinger å reise mer enn tre ganger i året til Spania. Kommer man en fjerde gang, vil man bli stoppet på grensen og sendt tilbake til hjemlandet for egen regning. Forslaget inngår i rekken av tiltak for å begrense masseturismen i Spania. Begrunnelsen er at infrastrukturen på populære feriesteder som Madrid, Barcelona, Costa Blanca og Mallorca ikke tåler flere turister. Over 82 millioner mennesker besøkte Spania i fjor, det høyeste antallet noensinne.                                                                                                                                                                                  


Aprilsnarr på spansk

I Norge og mange andre vestlige land er 1. april dagen da det skal være lov å lure hverandre på spøkefullt vis, såkalt «aprilsnarr». I Spania er imidlertid denne skikken lagt til en annen dato, nærmere bestemt den 28. desember – Día de los Santos Inocentes (De uskyldige helgeners dag). Dagen er blitt den spanske versjonen av aprilsnarr, med spøking med familie og venner. Også spanske medier har tradisjonelt benyttet dagen til å gjøre ting de ikke kan gjøre ellers, som å skrive “tullenyheter”.

Les mer om spansk aprilsnarr: Spanske juletradisjoner 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter