Vil deklarere ny «alarm-tilstand» i Spania

Publisert

Den spanske regjeringen forbereder seg på å deklarere «alarm-tilstand».

I Spania har man siste dagene vurdert innføringen av «karantene» nattestid, primært for å stoppe større samlinger av folk, både i hjem og barer ofte blandet med inntak av alkohol. Konklusjonen har vært at det ikke er lovlig grunnlag for å innføre «portforbud» nattestid uten at man deklarerer nasjonal «alarm».

Statministeren har brukt de siste dagene til å samle støtte for tiltaket hos de fleste av Spanias autonome regioner. Han håper også opposisjonspartiet Partido Popular vil støtte beslutningen.

Samtidig har Spanias statsminister Pedro Sanzhez utrykket dyp uro over utviklingen i flere av Spanias regioner. Smitten har lenge vært høy i Madrid regionen og den har økt kraftig i enkelte regioner i Nord-Spania, spesielt i Navarra.

Tiltaket vil ikke være som den “karantene” Spania gikk gjennom denne våren. Først vil man trolig se et nasjonale “portforbud” fra klokken 24.00 til 06.00. I de hardest rammede regionene vil kan trolig se flere nye påbud/forbud.

Kanariøyene har Spanias laveste-smittetall og Valencia-regionen har lenge hatt laveste smitte-tallene for fastlandet.

Smittede pr 100.000 siste 14 dager

Navarra: 1062,8

Meillia 915,74

Madrid 421,62

Andalucia: 327,17

Valencia Regionen 153,16

Kanariøyene 81,41

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter