Vil bruke mye mer på våpen

Publisert

I etterkant av NATO-toppmøtet i Madrid har Spanias statsminister, Pedro Sanchez, annonsert at han vil bruke ytterligere en milliard Euro på våpen.

Med det øker spanjolene hvor mye av brutto nasjonalprodukt som går til dette så man er på vei mot 2%. Statsministeren kunne meddele at man begynner å handle mer våpen enn opprinnelig budsjettert allerede nå i 2022. Man venter ikke på det nye budsjettet for 2023.

Målet er å bruke 2% av BNP på våpen og det militære i 2029.

USA utvider som marinebase i Cadiz

Samtidig er man fornøyde i Andalucia med at USA vil øke sin aktivitet med den amerikanske basen ved Rota i Cadiz. Amerikanerne har sagt at de vil basere flere skip ved basen her og plassere ut utstyr knyttet til rakettforsvar. Spanjolene er regner med dette gir noe økt økonomisk aktivitet i et område hvor det er høy arbeidsledighet og lite industri.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter