Bruker kloakken for å overvåke Corona-smitten i hele Spania

Publisert

Den spanske regjeringen jobber for å bruke analysere kloakken i Spanske byer. Målet er å på denne måten relativt enkelt kunne påvise om hele eller deler av en by er fri for smitte eller ikke.

Det er et prøveprosjekt i Valencia som regjeringen nå vil støtte og gjøre nasjonalt.

SpaniaPosten skrev i midten av april om forskerne knyttet til Universitetet i Valencia som utvikler ett system som kan påvise Corona-virus i kloakken. Formålet med dette er å fra dette «sentrale» punktet kunne påvise smitte i en større del av befolkningen uten å teste individer direkte.

De som er knyttet til prosjektet ved universitetet i Valencia er to virologer, Pilar Domingo og Rafael Sanjuán.

Presidenten for Valencia regionen Ximo Puig signerte 4. april avtalen med det spanske vitenskapsminiteriet. Først ruller man ut prosjekter for Valencia by, og i andre omgang for hele Valencia-regionen. Og etter det vil kan vurdere prosjektets potensiale nasjonalt.

Studer gjort i Murcia og Valencia viser at man via analyser av kloakken kan finne viruset i opptil 16 dager før man identifiserer den første smittede personen i området via «tradisjonelle» metoder.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: