«Viktig skritt på vei mot fred»

Publisert

Den baskiske separatistgruppen ETA har levert inn første runde med våpen, ammunisjon og eksplosiver. Overleveringen skal ha skjedd i Toulouse i Frankrike i nærvær av to representanter for den internasjonale fredskommisjonen Comisión Internacional de Verificación. Et opptak av seansen er formidlet gjennom BBC World.

Lederen for fredsarbeidet Ram Manikkalingam sa på pressekonferansen fredag 21. februar at overleveringen ble ansett som et «troverdig» og «viktig» skritt på vei mot full avvæpning. Kommisjonen håper nå på samarbeid fra samtlige politiske partier i Spania og vil arbeide målrettet videre for å sikre en varig fred på konflikten.

Partido Popular har til nå ikke villet anerkjenne kommisjonens arbeid. Før overleveringen 21. februar sa innenriksminister Jorge Fernández Díaz at det holdt med politiet og Guardia Civil for «å verifisere» om ETA virkelig leverte inn sine våpen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter