Verdens lengste togrute stoppet i Madrid

Publisert

En ny togrute fra Kina til Spania hadde sin åpning i slutten av februar. Toget som startet fra Yiwu i det østlige Kina måtte forsere over 25.000km med toglinje gjennom Kina, Kazakstan, Russland og videre gjennom det sentrale Europa på vei til endestasjonen i Spania. Toget hadde med seg 82 transport-kontainere deriblant mye verktøy, leker og andre mindre produkter. På vei tilbake til Kina er toget nå lastet med spansk skinke, vin og oliven-olje.

Ny silkevei

Guvernør Li Qiang fra av Zhejiang provinsen, hvor toget begynte, deltok på seremonien i Madrid som markerte togets ankomst. Guvernøren sa der at togruten til Spania var en del av Kinas plan for å utvikle en ny «silkevei» mellom øst og vest. Spanias minister for infrastruktur, Ana Pastor, var også tilstede ved seremonien. Hun poengterte at Spania allerede er et internasjonalt transport senter for varer koblet til både Afrika og Latin-Amerika.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter