Verdens helseorganisasjon WHO, vil at folk flest slutter å kjøpe masker

Publisert

I en pressekonferanse fra helseorganisasjonens hovedkvarter i Geneve bekreftet WHO igjen deres tidligere anbefaling. «Det er ingen konkret bevis på at bruk av masker ute i befolkningen har noen positiv effekt. Det motsatte kan være tilfelle når masker ikke passer ordentlig og brukes feil. I tillegg har vi stor global mangel på masker og helsemateriell». Det er Dr. Mike Ryan som sier dette, han er direktør for helse-orgnaisasjonens program for nødhjelp.

«Akkurat nå er de som er mest utsatt for smitte helsepersonell som omgås viruset daglig. Tanken på at mange av dem ikke får tak på masker er forferdelig.»

De som bør bruke maske i følge WHO er de som tror at de kan være smitte. Da vil masken bremse deres spyttpartikler på veien ut. De som pleier smittede anbefales å bruke masker og ofte «visir» som forhindrer at partikler kan ende opp i øynene, noe den masken mange blant publikum bruker ikke kan forhindre.

Corona viruset smitter i liten grad via friluft. Det vil si smitte er lite realistisk via flyvende partikler ute på gaten eller andre offentlige rom hvor folk holder avstand på minst to meter. Corona-viruset kan smitte via flater folk tar på om de etterpå gnir seg i øynene eller overfører smitte til munnen. I den grad viruset smitter via luft må man stå nærme en smittet person i det vedkommende hoster eller nyser eller stå såpass nærme at man puster på hverandre.

De beste rådene for å unngå smitte er som man har gjentatt mange ganger å vaske hendene godt og at man unngår å ta seg selv i ansiktet. Rådet om å holde minst to meters avstand til andre personer er knyttet til den avstanden spyttdråper med smitte kan sveve om folk nyser e.l.

Kilder med linker: CNN, Verdens Helse Organisasjon

WHOs guide til bruk av maske i forbindelse med Corona viruset

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter