8.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
16.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Venstresiden i regjeringsforhandling

Spanias statsminister Mariano Rajoy og partiet hans Partido Popular har ikke fått støtte til å danne regjering på høyresiden. Dermed har det åpnet seg en mulighet for partiene på venstresiden. De to største opposisjonspartiene PSOE og Podemos er i forhandlinger om et samarbeid, men har til nå ikke blitt enige om en plattform. Partileder i PSOE, Pedro Sánchez, ønsker ikke å gå i regjering med et parti som sier ja til folkeavstemning om uavhengighet i Catalonia. Pablo Iglesias i Podemos har på sin side sagt at han støtter regionens rett til referendum.

Catalonias ønske om løsrivelse fra Spania er i ferd med å bli et avgjørende tema for regjeringsforhandlingene mellom det spanske arbeiderpartiet PSOE og det nye sosialdemokratiske alternativet Podemos. De to partiene som ble henholdsvis andre og tredje størst etter parlamentsvalget 20. desember (etter Partido Popular), er uenige om hvordan den konstitusjonelle utfordringen skal møtes. Begge partiene ønsker et samlet Spania der Catalonia er med. Podemos sier imidlertid ja til at katalanerne skal få holde folkeavstemning om spørsmålet, noe PSOE ikke ønsker.

Les også: Uavhengighetspartiene vant valget

Torsdag 24. desember møttes partilederne Pedro Sánchez (PSOE) og Pablo Iglesias (Podemos) til samtaler. Etter møtet ble det klart at de to partiene ikke kommer nærmere en avtale så lenge spørsmålet om Catalonia er uløst. Podemos sier i en uttalelse etter møtet at de er villige til å gå i forhandlinger om en regjeringsplattform, men avventer en avklaring fra PSOE.

Les også:

Støtter ikke en ny PP-regjering

Sensasjonen PodemosFoto: Pedro Sánchez (PSOE) og Pablo Iglesias (Podemos).

 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]