Velger Spania fremfor andre land

Publisert

Spania oppleves som et tryggere reisemål enn andre land ved Middelhavet. Etter fjorårets terrorangrep blir tradisjonelt populære steder som Tunisia og Egypt valgt bort. Turoperatører mener å se en tendens i markedet og justerer sine tilbud. De siste årene har antall tilreisende til Spania skutt i været. I 2013 kom landet for første gang over 60 millioner besøkende. Året etter var tallet økt til 64,9 millioner. Tallene for 2015 er ennå ikke klare, men er ventet å ligge på godt over 65 millioner.

Folk har ikke sluttet å reise selv om flere populære feriesteder de siste årene har vært mål for terrorister. Likevel ser man en tendens til at flere velger bort destinasjoner i Egypt og Tunisia, skriver avisen The Guardian, land som begge opplevde terrorangrep i 2015.

Januar er høysesong for britiske reisebyråer. I år vinkles tilbudene i større grad vekk fra disse landene. I stedet er Spania blitt mer attraktivt. Landet har lenge vært et populært reisemål for britene. Geografisk nærhet, tryggheten som oppleves og at pundet står sterkt i forhold til euroen gjør imidlertid Spania mer populært enn noensinne.

Frykten for terrorangrep har i følge analysen påvirket folks valg av reisemål. Det russiske passasjerflyet som ble skutt ned i Egypt i oktober i fjor og angrepet på et hotell i Tunisia i juni der 38 mennesker mistet livet har satt sine spor. Både briter og russere som tradisjonelt reiser mye i januar vil i større grad velge bort reisemål i de to landene til fordel Spania, skriver avisen.

Les også: Nytt rekordår for Spania

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter